Lučka biciklijada u subotu u OŠ Lučac

0
Foto: PR

Lučka biciklijada, odnosno natjecanje učenika u vožnji bicikla poligonom, održat će se u školskom dvorištu OŠ Lučac (Omiška 27, Split) u vremenu od 9 do 13 h. Na biciklijadi će sudjelovati oko 50 natjecatelja – učenika nižih razreda OŠ Lučac te oko 20 volontera OŠ Lučac.

Glavni cilj biciklijade je promocija kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece, kao i promocija zdravog življenja (uz boravak na svježem zraku i vožnju bicikla) te volonterstva i filantropije. Naime, natjecatelji će otkupiti svoj startni broj te na taj način podržati humanitarnu notu biciklijade – sredstva prikupljena donacijama biciklista i posjetitelja namijenjena su udruzi Crveni nosovi. Predstavnici Crvenih nosova također će prisustvovati događanju te informirati djecu i okupljene roditelje o svojim aktivnostima usmjerenima djeci koja se liječe na dječjim odjelima u bolnicama diljem zemlje.

Organizaciju događanja financijski su podržali Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te tvrtke Tommy d.o.o. i Naturalis d.o.o.