Ludilo počinje – 4. Ultra Europe u Splitu!

0
Foto: ultra-europe-2014-image054

U 17 sati počinje četvrti splitski Ultra Europe!!! Line-up predvode planetarno popularni izvođači kao što su David Guetta, Above&Beyond, Carl Cox, Hardwell, Armin Van Buuren, Marco Carola i Afrojack.

Na oduševljenje ‘ultraša’, na ovogodišnjem line up-u ispunjeno je mnogo želja. Tako prvi puta na Ultru dolaze Robyn Schulz, Don Diablo, novi dvojac Gouryella kojeg čine Tiesto i Ferry Corsten. Iz godinu u godinu Ultra Europe oduševljava svoje posjetitelje, zbog čega nije ni čudo da je festival proglašen turističkim događajem godine 2015.

Očekuje se 150.000 gledatelja, a nakon Splita, Ultra se seli na otoke Brač, Hvar i Vis.

Sve mjerodavne službe su na nogama. Uvode se dodatna dežurstva Hitne pomoći i oko stadiona i u bolnicama na Firulama i Križinama. na Poljudu će biti raspoređeno 16 vatrogasaca s tri vozila. Dežurat će i u Park šumi Marjan. Broj dežurnih vatrogasaca popet će se na ukupno 45. Tu je i pedeset djelatnika “Čistoće” s 20 strojeva različitih vrsta. Broj ljudi je povećala i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Promet je angažirao 60 vozača i 35 autobusa uključujući i 12 autobusa koji su kao ispomoć stigli iz Zagreba.

Na internetu, kao i u službenim tiskanim i web oglasnicima pojavile su se stotine oglasa u kojima se prodaju karte za Ultra Europe festival. Cijene se kreću od 700 do 1000 kuna, a kao prodavatelji se pojavljuju građani Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske. Međutim, nekoliko je grupa stranaca kupilo takve karte i sve su se pokazale krivotvorine! Takve karte nije moguće zamijeniti za narukvice putem kojih se može ući na stadion. Osim putem oglasa, preprodavači karata već kruže oko Poljuda, i domaćima, ali i strancima nude karte na prodaju. Karte se mogu nabaviti isključivo putem ovlaštenih prodavatelja, odnosno na Tisak Media prodajnim mjestima i putem ticketshop.hr-a.

Zbog Ultre je i posebna regulacija prometa. Do ponedjeljka do 6 sati uspostavlja se blokada prometa na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice i Poljudskog šetališta (kod bazena), te na raskrižju ulice Sedam Kaštela i Poljudskog šetališta. Bit će i posebna regulacija prometa na križanju Sedam Kaštela i Matoševe ulice, zatim ulice Hrvatske mornarice i ulice Put Glavičina, na križanju Zrinsko-frankopanske, ulice Table i Karamanove ulice. Posebna regulacija uspostavlja se i na križanju ulica Put Supavla i Zrinsko-frankopanske, te na križanju ulice Sedam Kaštela i Jobove.

Građanima se preporučuje da za vrijeme trajanja festivala, posebno u poslijepodnevnim satima, izbjegavaju vožnju prilaznim pravcima prema stadionu kao i tunelom Marjan kako bi izbjegli stvaranje većih prometnih gužvi i zastoja u prometu. Policija moli građane da poštuju upute, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika, kako bi javno okupljanje proteklo mirno, bez izgreda.