Mađari osvojili Splitski polumaraton

0
Foto: Radio Dalmacija

Mađarski trkači opravdali su status favorita i osvojili 16. Splitski polumaraton. Kod muškaraca je slavio Laszlo Gregor, a kod žena Zita Kacser.

Jedan sat, 7 minuta i 36 sekundi trebalo je 24-godišnjem Gregoru da prođe 21 kilometar ulicama Splita. Ciljem na Rivi prošao je ispred svog klupskog kolege iz Benedek teama Tamasa Nagya i predstavnika Bosne i Hercegovine Srđana Samardžića iz AK Banja Luka. Najbolji hrvatski predstavnik bio je četrdesetogodišnji Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perešin (Gornja Stubica) na četvrtom mjestu.

U ženskoj konkurenciji, 27-godišnja Zita Kacser (Benedek team) je za pobjedu istrčala jedan sat, 18 minuta i 25 sekundi. Ukupno je zauzela 15. mjesto. Odmah iza nje, ukupno 16., ciljem je prošla 39-godišnja hrvatska olimpijka Marija Vrajić (AK Maksimir), dok je treće mjesto zauzela Ana Subotić iz Srbije (AK Javor, Ivanjica).

Na 16. Splitskom polumaratonu nastupilo je 1200 trkača iz tridesetak zemalja. Među njima je bilo i puno poznatih lica poput olimpijca Igora Boraske, glumice Ecije Ojdanić i veterana ragbi kluba Nada Dalibora Starčevića. Utrka PoKreni na 5 kilometara imala je preko 200 sudionika, a održana je i šetnja Dioklecijanovom palačom u suradnji s Ligom za borbu protiv raka. Maraton klub Marjan bio je uzoran organizator, a želja za održavanjem prvog Splitskog maratona mogla bi im se ispuniti već za godinu-dvije.