Maestro Pogorelić nastupa u Splitu!

0

Maestro Pogorelić nastupa u Splitu! Pijanista eksplozivnog talenta svirat će u Podrumima Dioklecijanove palače 21. kolovoza 2019. (početkom u 21 sat), a ovaj pijanistički spektakl organizira se u sklopu 6. Piano loop festivala, odnosno udruga Pijano projekt i to u partnerstvu s Muzejom grada Splita i pod pokroviteljstvom Grada Splita.

Ne biste smjeli propustiti koncert glazbenog genija koji će na splitskom koncertu izvesti Bachovu Englesku suitu br. 3, Beethovenovu Sonatu br. 11, Chopinovu Barcarollu te Preludij op. 45 i Ravelovu trostavačnu kompoziciju Gaspard de la nuit.

Ivu Pogorelića se ne bi trebalo posebno predstavljati, uostalom svojim izvedbama glazbenih djela iskazuje jedinstvenost talenta i intelekta. Sa sedam godina počinje učiti klavir, a u dobi od dvanaest godina odlazi u Moskvu studirati na tamošnjoj Središnjoj glazbenoj školi, a potom na Konzervatoriju Čajkovski. 1976. godine počinje intenzivan studij s uglednom pijanisticom i pedagoginjom Alizom Kezeradze.

Nastupao je s najuglednijim orkestrima poput Berlinske ili Bečke filharmonije, svih londonskim orkestrima, Simfonijskim orkestrom iz Chicaga, Bostonskim simfonijskim orkestra, Njujorške filharmonije i Pariškog orkestra.

Ulaznice za ovaj koncert maestra Pogorelića će biti puštene u prodaju idućeg tjedna i to na svim prodajnim mjestima Adriaticketa(TisakCentar media, Dancing Bear, caffe bar plava kava…) te online na www.adriaticket.com