Majoli pozvala Vekić, Martić, Lukas i Jurak

0

Izbornica hrvatske reprezentacije Iva Majoli prijavila je sastav za predstojeći turnir euroafričke Prve skupine Fed Cupa, koji će se održati u estonskom Tallinnu od 7. do 10. veljače. Na popisu nisu dvije najbolje hrvatske tenisačice.

Na popisu su Donna Vekić (55. na pojedinačnoj WTA listi), Petra Martić (81.), Tena Lukas (317.) i Darija Jurak (53. na WTA listi za igru parova). Majoli je očekivano izostavila najbolje rangiranu (30.) hrvatsku tenisačicu Mirjanu Lučić Baroni, na raspolaganju neće imati ni Anu Konjuh (54.), a nije pozvala ni Janu Fett (102.) ni Terezu Mrdežu (224.). Odlučila se za 22-godišnju Tenu Lukas koja je prošle godine u paru s Jurak donijela treći bod u dvoboju protiv Bosne i Hercegovine. Hrvatska je pobijedila i Mađarsku nakon čega je par JurakKonjuh izgubio odlučujući meč s Velikom Britanijom za ulazak u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

U Estoniji će nastupiti 14 reprezentacija, raspodijeljenih u četiri skupine (dvije s četiri i dvije s tri člana), a pravila su jednaka kao prethodnih sezona. Samo prvoplasirane reprezentacije iz svake od skupina ići će u razigravanje, nakon čega će dvije najuspješnije otići u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Svaka od četiri skupine imat će prvog nositelja, a među njima će zajamčeno biti i hrvatska reprezentacija, zahvaljujući plasmanu na rang listi u Fed Cupu. Na njoj je Hrvatska trenutno na 24. mjestu, a među sudionicima turnira u Estoniji samo su Srbija i Velika Britanija bolje rangirane. Popis nositelja zaključit će Poljska, što znači da su potencijalni suparnici naših tenisačica u skupini Austrija, Bugarska, Estonija, Gruzija, Latvija, Mađarska, Portugal, Slovenija, Švedska i Turska.

Najbolje rangirana tenisačica prijavljena za nastup u Tallinnu je Latvijka Jelena Ostapenko, sedma igračica svijeta i prošlogodišnja osvajačica French Opena u Roland Garrosu.