Makarska spremna za futsal spektakl

0
Foto: Radio Dalmacija

Makarska je od srijede do subote domaćin jedne od skupina Glavnog kruga UEFA Futsal Lige prvaka. Novo vrijeme Apfel borit će se za mjesto među 16 najboljih.

U srijedu 3. listopada turnir otvaraju u 18 sati kazahstanski Aktobe i gruzijski TMC Tbilisi. U 20.30 se sastaju Novo vrijeme Apfel i finski Kampuksen Dynamo. U četvrtak će u 18 sati igrati Kampuksen Dynamo i Aktobe, a u 20.30 Novo vrijeme Apfel i TMC Tbilisi. Petak je slobodni dan, a odluka o pobjedniku skupine, koji će se plasirati u Elitni krug, past će u subotu. Tada se u 18 sati sastaju TMC Tbilisi i Kampuksen Dynamo, a u 20.30 Novo vrijeme Apfel i Aktobe.

Prvi put nastupamo u Ligi prvaka, nadamo se da ćemo je dovesti još koji put u Makarsku. Nakon osvojene titule i ljetnog odmora, spremni smo i jedva čekamo prvu utakmicu u novoj sezoni. Uprava je napravila ogroman posao u organizaciji. Mi igrači smo odradili pakleni mjesec dana priprema i jedva čekamo da turnir počne. Finci su prvaci svoje zemlje, desetak ih je u reprezentaciji koju vodi naš Mićo Martić. Sigurno im je donio dimenziju više. Gledali smo isječke njihovih utakmica. Aktobe je uz nas glavni favorit, ali ići ćemo utakmicu po utakmicu. Željeli bismo subotu dočekati sa 6 bodova i uz pomoć navijača izboriti plasman u Elitnu rundu. Traži se karta više, sve je skoro rasprodano. Dvorana će nam biti mala, ali UEFA je ograničila broj mjesta na broj stolica, rekao je kapetan Novog vremena Apfel Mate Vuković, koji je za klub odigrao 207 službenih utakmica.

Raspoloženje u momčadi je na visokom nivou i jedva čekamo da sve krene. Ovo je jedan od najvećih sportskih uspjeha u povijesti grada. Klub je organizaciju odradio na najvećem nivou, a mi smo na vrlo visokoj razini spreme. Navijači mogu biti sigurni da ćemo na parketu ostaviti i zadnju kap znoja da prođemo među 16 najboljih. Pripremne utakmice nisu pravi pokazatelj, ali dobro smo ih odradili. Nema ozljeda, ostali smo svi na okupu i nadam se da ćemo pobjedom otvoriti turnir. Zajedništvo nam je najveći plus, u svlačionici nema podjeća. Na okupu smo već 3-4 sezone i to nam je uz domaći parket i naše navijače velika prednost. Svi pričaju da ćemo mi i Aktobe dočekati subotu s po 6 bodova, ali nikoga ne smijemo potcijeniti. Moramo i u prve dvije utakmice ući s istom energijom, pa ako treća bude odlučivala, uz podršku s tribina i naše srce izboriti sljedeću fazu Lige prvaka, izjavio je Vedran Kazazić, koji bi već ove sezone mogao upisati 200. nastup za Novo vrijeme Apfel.

Svi smo u klubu uzbuđeni, cijeli grad diše s nama i jedva čekamo srijedu. Liga prvaka je vrhunac i svima nama veliko priznanje i izazov, a za grad velika promocija. Što se naših suparnika tiče, trebali bismo biti jači od Finaca i Gruzijaca, dok je Aktobe po koeficijentu favorit. Međutim, mi igramo doma i sigurno nikome od njih neće biti lagano. Bio je izazov pripremati se za momčadi protiv kojih nikad nismo igrali. Ali bit ćemo spremni. Naš stil igre ostaje isti, bit ćemo agresivni i visoko pritiskati. Imamo i uigrane prekide. Vjerujem da će naš presing uz punu dvoranu biti kvalitetan i da ćemo svakom suparniku zadati probleme. Ligu prvaka dočekujemo otvorenog garda, poručio je trener Teo Strunje.