Maloča: Poljska će proći u polufinale

0

Kapetan Hajduka na privremenom radu u Poljskoj Mario Maloča najavio je za Radio Dalmaciju prvu četvrtfinalnu utakmicu Eura u Francuskoj, Poljska-Portugal.

Nakon što su penalima prošli Švicarce, Poljsku je zahvatila nogometna euforija. Svi su očekivali kako će igrati protiv Hrvatske, ali kako smo mi ispali, tu je Portugal i oni očekuju da će proći i korak dalje. Ali znaju i oni sami da ih čeka teška utakmica. Teško je reći tko je favorit, ali osobno mislim da će proći Poljska, rekao nam je Maloča.

Glavni adut Poljske je zajedništvo, jer stvarno svih 11 igrača odrađuje obranu. Velika je prednost i Lewandowski, na kojeg svi paze, ali najveća snaga leži upravo u tom zajedništvu, dodao je Maloča. Komentirao je i nastup Hrvatske na Euru.

Igrali smo sigurno najljepši nogomet, ali nismo imali sreće u toj utakmici s Portugalom. Pogodili smo stativu napad prije nego što su oni nama dali gol. Ali sve u svemu mislim da smo bili dobri i moramo žaliti jer smo mogli do finala, ocijenio je Maloča koji se priprema za svoju drugu sezonu u dresu Lechie iz Gdanjska.

Prva sezona je bila super. Nakon dosta godina sam otišao iz Hajduka i prvih šest mjeseci je bilo malo teže, dok se nisam privikao. Ali sezonu smo završili dobro, na 5. mjestu, dva boda su nam falila za Europu. Ove godine napadamo da budemo među prve tri momčadi, da se dogodine plasiramo u UEFA natjecanja. Za nama je najtežih 10 dana priprema, treniramo stvarno jako, i po tri puta dnevno. Imamo još dva dana do povratka u Gdanjsk, prvenstvo nam počinje, kao i u Hrvatskoj, 15. srpnja, kazao nam je pouzdani stoper koji i dalje prati zbivanja na Poljudu.

Puno se toga promijenilo u ovih godinu dana, ostalo je tek par igrača iz moje generacije. Nije laka situacija kada se nema novaca, opredijelili su se za mlade igrače. Ja pratim, navijam i želim sve najbolje Hajduku, zaključio je Maloča.