Ivan Rilov: “Mamić nas je podržao, trebao bi i Grad Split”

0

Gost u programu Radio Dalmacije bio je tajnik Udruge Naš Hajduk Ivan Rilov. Udruga je pokrenula masovno učlanjivanje u Hajduk, trenutna brojka je oko 12 000 a do 105 rođendana Hajduka 13. veljače u planu je rušenje rekorda od 15 500 članova.

Članarina je 100 kn, što navijač dobiva s tim članstvom ?
Ono što član dobiva možemo podijeliti u dva dijela. Od samog Hajduka član dobiva razne pogodnosti poput rezervacija ulaznica, popusta u Fan shopu na razne artikle, a s druge strane ono što je važno je da se na taj način sudjeluje u demokratskim izborima za NO kluba. To je ono vrlo važno, članovi Hajduka imaju mogućnost sudjelovanja u radu same Udruge putem skupštine, izjavio je Rilov

Odakle se financira Udruga Naš Hajduk ?
Iz privatnih budgeta njenih volontera, dakle, svi smo apsolutno volonteri, radimo isključivo besplatno uz svoje slobodno vrijeme i neprofitna smo Udruga te nemamo nikakvih prihoda, kazao je Rilov.

Po kojem se principu donose odluke, kako ste organizirani ?
Udruga ima svoj Upravni odbor koji čine predsjednik i tajnik Udruge te tri člana UO. Vrhovno tijelo je skupština, postoji dakle taj UO i još 15-20 ljudi koji su u svakom trenutku na raspolaganju i rade na raznim projektima Udruge.

Većina navijača nije za prodaju Hajduka. Postoje mišljenja da je prodaja jedini spas za Hajduk, da se klub vrati na pobjedničke staze i osvajanje trofeja. Udruga ne želi jednog vlasnika, nego da klub bude narodni, zbog čega ?
Naš Hajduk nijednu ideju od svog početka 2011. godine nije isključivao.Mi smo otvoreni za razgovor sa svima o svim opcijama. Ono što mi zagovaramo svakako jest tzv. socios model po kojem će članovi kluba imati glavnu i zadnju riječ kojom mogu odlučivati. To je naš put kojim smo odlučili ići. Zbog toga je i krenuo ovaj proces prikupljanje sredstava za stjecanje udjela u Hajduku.

Planirate li razgovor s gradonačelnikom oko budućnosti Hajduka ?
Apsolutno. Grad Split je sa svoji 56.1 posto dionica većinski vlasnik i to je nešto što treba imati na umu. Mi smo ponudili razgovor gradonačelniku još krajem prošle godine međutim on ima puno obveza i još se nismo uspjeli sastati. Vjerujem da će do toga vrlo brzo doći. U tom smislu vrlo nam je drago što je jučer Tomislav Mamić javno istaknuo potporu ovome što radimo i poslao poruku gradu da ako on može stati iza Udruge Naš Hajduk zašto ne bi isto napravio i grad, zaključio je Ivan Rilov.