Manifestacija “Solin winterfest” od 14.01. do 14.02.2017.

0

S iznimno uspješnim turističkim rezultatima, porastom od 34 % u broju noćenja (47 343) i 19 % u broju dolazaka (15 736) u 2016. godini u odnosu na 2015 godinu, zadovoljstvo nam je najaviti manifestaciju “SOLIN WINTERfest” koja će se održati od 14.siječnja do 14.veljače 2017.godine na području grada Solina u organizaciji TZ grada Solina u suradnji s gradom Solinom.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj i ostalim dionicima u kulturi i turizmu grada Solina. Riječ je o projektu zimskog festivala koji se prvi puta organizira u Solinu, a koji kroz četiri različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života.

Dakle osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 32 događanja (radionice, povijesne interpretacije, izložbe, tematski razgledi, Noć muzeja, Rock party, Plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, kuće Parać, Restorana Gašpić, hotela President, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin, Centra za djecu mlade i obitelj te športskih dvorana na području grada Solina.

Napominjemo kako je ulaz na sva događanja slobodan. Za pojedine radionice potrebno je najaviti se u TZ grada Solina tjedan dana prije početka održavanja događanja. Ukoliko se radi o djeci čiji je posjet već najavljen putem OŠ i vrtića, nije potrebna dodatna najava sudjelovanja u TZ Solin.

Program:

Solin winterfest - program