Mareus 3 najbrži brod ovogodišnje Pa(V)iške regate

0
Foto: jklabud.hr

Samo dvije minute odlučile su o tituli najbržeg broda u jedrenom vremenu 76. Viške regate krstaša koja se ove godine zbog Covid 19 infekcije, jedrila iznimno od Splita do Starog Grada (Hvar) a ne tradicionalno do Visa. Pa je posada „Mareusa 3“, iako su kao četvrti projedrili ciljnu liniju druge etape ispred Splita, osvojila epitet najbržeg broda ovogodišnje Pa(vi)iške regate po starom nazivu Starog Grada – Paiz!

U prvoj etapi jedrenoj u petak bili smo prvi sa 11 minuta prednosti ispred „Molo Longa Tutta Trieste“ kormilara Rajka Kujundžića, da bi u drugoj etapi mi bili tek četvrti, no razlika između nas i njih je bila samo 9 minuta i te dvije minute su nama donijele naslov najbržeg broda regate, otkriva Luka Jerčić, kormilar „Mareusa 3“ iz JK Splita, dok je primao pokal iz ruku kapetana Tonija Mlikote, predsjednika JK Labuda, organizatora trodnevnog jedriličarskog nadmetanja.

Mi opet drugi, kao i na Mrduji, no takvo vam je jedrenje. I moram pohvaliti organizatore za novi format regate – odličan je! Pogotovo što smo i mi veliki brodovi imali priliku sudjelovati u štap-regati u subotu, u starograjskom zaljevu, zadovoljan je i Kujundžić, dok velikog razloga za slavlje ima i posada sa „Green Peppera“ iz JK Splita, kormilara Stipe Gašpića, čije će ime ostati upisano kao pobjednici 76. Viške regate krstaša. Oni su naime trijumfirali u ORC razvrstanju i time osvojili epitet službenog pobjednika regate!

ULAZ U CILJ DRUGE ETAPE:
1. „Molo Longo Tutta Trieste“ (kormilar Rajko Kujundžić, klub Galeb-Kostrena), 2. „Overload“ (Siniša Kaliterna, Split), 3. „Polet Furioso“ (Nikola Dešković, Labud), 4. „Mareus 3“ (Luka Jerčić, Split, posada: Ivan i Martin Drinković, Ante Tonči Antunović, Boris Tomić, Duje Ferić, Denis Stanojević i Mladen Kuzmanić), 5. „Dubrovnik“ (Denis Vukas, Orsan).