Marin Brbić: “Vlajčević mora otići”

0
Foto: Radiodalmacija

Predsjednik Hajduka Marin Brbić održao je na Poljudu press konferenciju na kojoj je govorio o stanju u hrvatskom nogometu, odgodi utakmice Inter Zaprešić-Dinamo koja je narušila regularnost kupa i prvenstva te disciplinskom sucu Krešimiru Vlajčeviću.

Hajduk nikada nije razmišljao niti je želio tražiti odgodu kup utakmice sa Zagrebom. Odluku o tome smo donijeli kada smo doznali za nekorektno ponašanje HNS-a koji je odgodu utakmice Inter-Dinamo nama dostavio u petak u 14 sati i 44 minute. Dakle, nisu nam ostavili nikakvog prostora za reakciju, izjavio je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Hajduk je u nekoliko navrata zatražio izuzeće disciplinskog suca HNS-a Krešimira Vlajčevića.
Imamo saznanja da je gospodin Vlajčević dobio pozajmicu od Dinama od 140 000 kuna. To je još uvijek zabilježeno u poslovnim knjigama kluba i u zapisnicima o nadzoru koje je provela porezna uprava. Vlajčević je primio novac u listopadu 2009. godine, rekao je Brbić.

Mi ćemo nastaviti ukazivati na netransparentnost i loš rad HNS-a. Postojeća garnitura je potrošila sve svoje kredite i vjerujem da ipak dolazi vrijeme u kojem će doći neki novi ljudi koji će staviti hrvatski nogomet na zdrave noge, zaključio je Marin Brbić.

Hajduk će ovog tjedna odigrati dvije vrlo važne utakmice. Sutra (srijeda 17.00) četvrfinale kupa Hrvatske protiv Zagreba u Kranjčevićevoj te u subotu u 15 sati na Maksimiru prvenstveni ogled s braniteljem naslova Dinamom.