Mark Zuckerberg 99% dionica daje u dobrotvorne svrhe

0
Foto: Hina

Vlasnik i osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan objavili su u utorak da im se rodilo prvo dijete, kćer, i da će za života 99% svojih dionica dati u novu zakladu “Chan Zuckerberg Initiative”.

Dat ćemo 99% svojih dionica Facebooka, čija vrijednost trenutačno iznosi 45 milijarda dolara, još za života, za promicanje inicijative, napisali su roditelji u “Pismu našoj kćeri Max” objavljenom na Facebooku.

Dok ti obilježavaš početak novog naraštaja obitelji Chan Zuckerberg, mi pokrećemo Inicijativu Chan Zuckerberg kako bismo okupili ljude iz cijeloga svijeta radi jačanja i promicanja jednakosti među djecom sljedećeg naraštaja, poručili su.

U početku ćemo se usredotočiti na individualizirani pristup u učenju, iskorjenjivanje bolesti, međusobno povezivanje ljudi i izgradnju snažnih društava, ističe par.

Svjesni smo da je to tek malen doprinos u usporedbi sa sredstvima i talentima onih koji već rade na tim pitanjima. No želimo učiniti koliko možemo, surađujući s mnogim drugima, dodali su.

Mark Zuckerberg je prije rođenja kćeri najavio da će koristiti dva mjeseca porodiljnog dopusta. Objavljujući vijest o supruzinoj trudnoći krajem srpnja, otkrio je na Facebooku da su zadnjih godina htjeli imati potomstvo, ali je Priscilla imala tri spontana pobačaja. (Hina)