Mate Kalajžić u najboljoj petorci Eurobasketa!

0
Foto: fiba.basketball

Košarkaš Splita Mate Kalajžić dobio je vrijedno priznanje za svoj doprinos srebrnoj medalji hrvatske reprezentacije na Europskom U20 prvenstvu u njemačkom Chemnitzu.

Kalajžić, koji je u prosjeku igrao 22 minute i postizao 13.9 poena, 5.6 skokova i 2 asistencije, uvršten je u najbolju petorku Europskog prvenstva.

Nagradu za najkorisnijeg igrača dobio je Izraelac Yovel Zoosman s prosjekom od 14.4 poena, 4.7 skokova, 3.6 asistencija i 2.3 ukradenih lopti. U finalu je u pobjedu protiv Hrvatske (80:66) ugradio 17 poena, 11 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Najveća konkurencija bio mu je reprezentativni kolega Deni Avdija, 17-godišnjak kojeg smo vidjeli u Splitu kada je za Maccabi za Božić igrao juniorski Turnir europskih prvaka (Split, Cibona, Maccabi, Partizan). Sin Zufera Avdije (Zufer je od 1979-1990. igrao za Crvenu zvezdu, a potom preselio u Izrael) imao je prosjek od 12.7 poena i 6.4 skokova. U najbolju su petorku još uvršteni reprezentativci domaćina Njemačke, koja je osvojila brončanu medalju – Kostja Mushidi (otac Rus, majka Belgijanka, rođen u predgrađu Bruxellesa) i centar hrvatskih korijena Filip Stanić.