Mate Pavić i Oliver Marach najbolji par svijeta u 2018!

0
Foto: facebook

Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach osigurali su naslov najboljeg svjetskog teniskog para u 2018. godini plasmanom u polufinale Rolex Paris Mastersa.

Pavić i Marach u četvrtfinalu su svladali američko-britanski tandem John IsnerNeal Skupski sa 7:6(6), 6:7(4), 12:10 nakon dva sata igre. U prvom setu su imali dvije set-lopte kod 5:3, još dvije kod 5:4, a trebale su im još dvije u tie-breaku. U drugom setu su okrenuli 2:4 na 5:4 i kod 6:5 propustili tri vezane meč-lopte. U tie-breaku su Isner i Skupski dobili 6 od prvih 7 poena. U Match tie-breaku je čak 9 poena otišlo protiv servisa. Isner i Skupski su kod 9:8 i 10:9 imali meč-lopte da bi Pavić i Marach dobili posljednja tri poena, od čega dva protiv servisa.

Španjolac Marcel Granollers i Amerikanac Rajeev Ram eliminirali su Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela sa 6:1, 6:4. Kolumbijci Juan Sebastian Cabal i Robert Farah su u Parizu zapeli već na prvoj prepreci pa Pavića i Maracha kao par više nitko ne može stići. Pojedinačno više bodova ima Mike Bryan, ali ih je pola osvojio s bratom Bobom, a pola s Jackom Sockom nakon Bobove ozljede.

Pavić i Marach su otvorili godinu s tri turnirske pobjede (Doha, Auckland, Australian Open) i jednim finalom (Rotterdam). Osvojili su Ženevu, igrali finala Hamburga, Monte Carla, Roland Garrosa i Pekinga. 38-godišnji Marach je najstariji broj 1 na kraju godine od 1984. (Sherwood Stewart). 25-godišnji Pavić je najmlađi broj 1 od 1995. (Todd Woodbridge).

Nažalost, Pavić i Marach su bez borbe predali polufinale Granollersu i Ramu. Razlog je ozljeda trbušnog zida Mate Pavića. Nadamo se da to neće spriječiti njihov nastup na ATP Finalsu u Londonu, na kojem su zaigrali i prošle godine, ali kao rezerve. Zamijenili su u 3. kolu Ivana Dodiga i Marcela Granollersa te pobijedili braću Bryan sa 6:4, 6:4. Sada će imati status prvih nositelja.