Međunarodne dječje igre na otoku Kapriju

0
Foto: PR

Od 25. do 27. srpnja 2019. godine na otoku Kapriju održat će se tradicionalna Dječja međunarodna pripetavanja. To je manifestacija u sklopu koje će djeca s Kaprija i gosti odmjeriti snage u raznim disciplinama kao što su nogomet, balote, skokovi u more, nošenje jaja u žlici, skakanje u vrećama, povlačenje konopa.

Dječja pripetavanja ove će se godine održati na glavnom trgu, nogometnom i košarkaškom igralištu, na zogu za balote i na rivi. Programi se odvijaju od 18 sati.

Nakon igara, sudionici i mještani se okupljaju oko pozornice te se odvija program ‘Pokaži što znaš’ tijekom kojeg se pjeva, recitira, muzicira, pleše, a nakon čega slijedi podjela diploma i nagrada svim sudionicima natjecanja. Djeca će sudjelovati i u likovnim radionicama u samom centru mjesta. Svako dijete dobit će majicu, sok, sladoled i pizzu.

Međunarodne dječje igre organizira udruga Baščovjek, voditeljica Irja Kren te mještani otoka Kaprija uz podršku lokalnih ugostitelja i Grada Šibenika.

Kaprijske igre donose dinamiku i radost cijelom otoku te su primjer odlične suradnje svih generacija koje su na otoku te međunarodnog prijateljstva i razumijevanja.