Međunarodni kamp rukometnih vratara u Omišu

0
Foto: arhiva RD

U Omišu će se od 28. lipnja do 4. srpnja održati deveti po redu ”Galeb međunarodni kamp rukometnih vratara”, najveći i najbolji kamp ovakve vrste u svijetu. I ove godine kamp privući rekordan broj sudionika, trenera i gostiju, sveukupno njih oko 380.

Organizatori su i ove godine nastavili tradiciju poziva najkvalitetnijim demonstratorima, u porvom redu rukometnim golmanima i trenerima. Takoprvi put ove godine dolazi najbolja vratarka na svijetu, Norvežanka Kari Aalvik Grimsbo, koje je u bogatoj karijeri osvojila 13 medalja na EP, SP i OI, u zadnje četiri sezone tri puta bila je proglašena najboljom vratarkom Europe, a ove godine i MVP završnice Lige prvakinja, koju je osvojila sa svojim Gyorom.

  • Veselim se što sam napokon dobila priliku doći na kamp koji je poznat u cijelom svijetu, podijeliti svoja iskustva s ostalim kolegama te prenijeti znanje onima koji tek kreću našim putem – kazala je Grimsbo.

Uz najbolji vratarku svijeta dolaze  i brojna druga velika imena poput najboljeg vratara Njemačke Bundeslige Benjamina Burića, Vladimira Cupare iz Vestprema, potom Primoža Prosta, stalnih sudionika kampa Mirka Alilovića i Marina Šege…

I ove godine uz brojne sponzore kamp su podržali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, županija Splitsko – dalmatinska, grad Omiš i Turistička zajednica županije, a na kamp stižu mladi vratari diljem svijeta, od Meksika, prblazeko Dubaija i Egipta do rukometnih velesila poput Danske, Norveške, Njemačke, Mađarske…

  • Bez obzira što je ovaj projekt odavno izrastao u najbolji kamp ovakve vrste na svijetu, za nas nema opuštanja, cilj nam je opravdati renome i rasti iz godine u godinu – kazao je prvi čovjek organizacije Mario Čaljkušić.