Miami: Vekić prošla, Konjuh ispala

0

Donna Vekić prošla je 1. kolo kvalifikacija jednog od šest najvećih svjetskih teniskih turnira, američkog Miamia. To nije uspjelo Ani Konjuh

Vekić je s 5-7, 6-1, 6-0 prošla 15-godišnju Amerikanku Claire Liu, koja je tek 505. na WTA listi, ali je Osječanki ipak uzela prvi set. U preostala dva seta Vekić je zaigrala puno ozbiljnije, izgubivši pritom samo jedan gem.

Konjuh je ispala od Nizozemke Kiki Bertens,  108. na WTA listi, koja je u dva seta sa 6-2, 6-3 bila bolja od Dubrovkinje. Konjuh je čak sedam puta izgubila svoj servis, te je od pet osvojenih gemova samo jedan dobila na svom početnom udarcu. Upravo će Bertens biti protivnica Donne Vekić u 2. kolu.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni (WTA-73.)  izravno je u glavnom ždrijebu, a prva će joj protivnica biti Francuskinja Caroline Garcia (WTA-48.). Lučić-Baroni je odigrala dva meča protiv Francuskinje, oba prošle godine, i oba izgubila. Na zemlji u Madridu bilo je 6-4, 6-4 za Garciu, dok je na tvrdoj podlozi u Acapulcu hrvatska tenisačica predala meč pri vodstvu Francuskinje 6-2, 2-1. (Hina)