Milijuni za obnovu županijskih školskih i športskih objekata

0
Foto: Radio Dalmacija

Ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije Marko Pavić u Splitu je uručio devet ugovora iz Programa sufinanciranja EU projekata gradovima, općinama i školama za projekte energetske obnove te za gradnju reciklažnih dvorišta. 

Ukupna vrijednost ugovora je 21 milijun kuna, a ministarstvo je sudjelovalo s 11 milijuna. Pavić je ustvrdio kako je ova Vlada značajno podigla stopu ugovaranja europskih projekata s devet na gotovo 80 posto.

Vlada je osigurala 300 milijuna kuna (u prethodnom Proračunu 200 milijuna) za ovakve projekte, od čega smo danas potpisali ugovore vrijedne 66 milijuna kuna. Splitsko-dalmatinska županija je ukupno povukla 3,5 milijarde kuna EU sredstava, što se vidi od ulaska u zračnu luku Resnik kod Splita, do Studentskog centra, osnovnih i srednjih škola, športskih objekata i brojnih drugih infrastrukturnih projekata, kazao je ministar Pavić.

Župan Blaženko Boban je podsjetio kako je Županija već ranije obnovila 6 školskih objekata te je izrazio nadu da će, ako se nastavi raditi ovakvim ritmom, kroz 3 -4 godine Županija uspjeti energetski obnoviti sve školske objekte i domove kojima upravlja, na području cijele Županije. Posebno ga raduju potpisi na ugovorima o izgradnji dva reciklažna dvorišta u Trogiru i Dugopolju.