Ministar graditeljstva u posjetu Splitu

0
Foto: CROPIX/Mario Pusic

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u Splitu će dodijeliti odluke i potpisati ugovore kojima Ministarstvo sufinancira projekte povećanja komunalnog standarda i izradu prostornih planova te prisustvovati potpisivanju ugovora o nastavku projekta POS-a na KILI 1 u Splitu.

Ministar graditeljstva  Lovro Kuščević u zgradi Županije dodijelit će odluke kojima resorno Ministarstvo dodjeljuje 5,3 milijuna kuna za 34 projekta za povećanje komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda općina i gradova na području Splitsko-dalmatinske županije.

Projekti su ukupne vrijednosti 40,6 milijuna kuna.  Prošle godine je Ministarstvo za ove svrhe za područje cijele Hrvatske izdvojilo 6,7 milijuna kuna a za područje Splitsko-dalmatinske županije za 2 projekta iznos od 140 tisuća kuna.

Ministar će dodijeliti i 7 ugovora o sufinanciranju prostornih planova općina i gradova.

Ministar Kuščević će u zgradi gradske uprave Grada Splita, iza podneva biti na potpisivanju Ugovoqr o međusobnim pravima i obvezama na lokaciji KILA 1 između Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i Grada Splita.  Tim Ugovorom uređuje se pitanje izgradnje komunalne infrastrukture i priključak stambeno-poslovne POS građevine na nju.