Ministar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a nakon OI u Tokiju

0
Foto: MORH/F. Klen

Od 42 vrhunska sportaša – ugovorna pričuvnika HV-a njih 20 izborilo je odlazak na Olimpijske igre, a sedmero je osvojilo olimpijske medalje: Martin i Valent Sinković, Matea Jelić, Tin Srbić, Tonči Stipanović, Damir Martin i Toni Kanaet.Ministar obrane Mario Banožić zaželio im je mnogo uspjeha u nastavku sportskih karijera kazavši kako se raduje nastavku suradnje MORH-a i vrhunskih sportaša – ugovornih pričuvnika.

Želimo vam pomoći da se i dalje razvijate i ostvarujete sjajne uspjehe. Računamo na vas u budućnosti. Budite i dalje prepoznatljiva vrijednost hrvatskog sporta i promotori Hrvatske vojske i naše Domovine u svijetu, rekao je ministar i istaknuo kako je iznimno ponosan na činjenicu kako su od ukupno osam osvojenih medalja iz Tokija, šest osvojili upravo pričuvnici Hrvatske vojske.

Martin Sinković prisjetio se samih početaka svoje sportske karijere i kazao: Misao kako smo dio pobjedničke Hrvatske vojske i jednog jakog sustava, bila nam je motiv za sve što smo dalje napravili i ostvarili.

Matea Jelić kazala je kako joj posebnu čast predstavlja biti dio Hrvatske vojske: Na poseban način srcem osjećam Hrvatsku vojsku i neizmjerno sam ponosna što sam dio nje.

Podsjetimo, sukladno Sporazumu o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj, koji je potpisan između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora 27.02.2015., u sustavu Vrhunski sportaši – ugovorni pričuvnici trenutno je na 42 ustrojbena mjesta raspoređeno isto toliko vrhunskih sportaša. Ugovor se potpisuje na godinu dana.