Ministar pravosuđa ljut, Nina Kuluz uspjela se čuti sa sinom

0

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ljut je što na jučerašnjoj ovrsi 9-godišnjeg dječaka u Splitu nije bio sudac s obzirom na kompleksnost slučaja i zainteresiranu javnost. Izrazio je nezadovoljstvo s onim što je bilo i rekao da čeka da mu dođu izvješća kako bi vidio je li bilo kakvih grešaka u postupanju.

‘Posebno me smeta činjenica da nije sudac bio na uredovanju i da je tu došlo do toga da je uz primjenu sile to dijete uvučeno u auto’ kazao je ministar. Rekao je da je po sadašnjoj regulativi u pravilu trebao biti sudac, ali da može biti i službenik. ‘ Mene jako ljuti da sudac nije bio! Čekam obrazloženje, jer se znalo koliko je to osjetljiv predmet, znalo se da je to dijete od osam godina, znalo se da je javnost vrlo zainteresirana i da će puno ljudi biti tamo i mislim da je to trebalo sve drugačije organizirati’ rekao je Bošnjaković.

Majka dječaka Nina Kuluz čula se sinoć sa sinom. Potvrdio nam je to njezin hrvatski odvjetnik Mišo Živaljić. ‘Dijete je u nekome stanu, nisu u očevoj kući, moja klijentica ne zna na kojoj se adresi nalazi, a otac joj danas ne odgovara na pozive niti na poruke. Ona će biti prisiljena u Italiji putem suda koji odlučuje o njenon skrbništvu u Itali, budući da je ona tamo pokrenula takav postupak,, zatražiti da im se omogući viđanje’ kaže nam  odvjetnik.