Mirjana Mikulec savjetuje kako opremiti apartman za iznajmljivanje!

0
Foto: facebook.com/Mirjana-Mikulec-Interijeri-779950448735958

Kako treba biti opremljen apartman u kome će gost doista uživati, a vlasnik ponuditi smještaj u koji će se svatko poželjeti vratiti? Koje boje i materijale koristiti? Koji stilovi najbolje prolaze?

Što je potrebno učiniti kako bi apartman bio tražen i omiljen, pitamo Mirjanu Mikulec jednu od vodećih dizajnerica interijera u Lijepoj našoj: Najvažnije je prvo obratiti pažnju na funkcionalno rješavanje tlocrta tj. prostora kako bi se on što bolje iskoristio. Nakon toga možemo krenuti s opremanjem. Naravno, jako je važno da apartman bude opremljen što originalnije jer je danas sve više zahtjevnijih gostiju ili najmoprimaca. Svakako je potrebno napraviti nešto potpuno drugačije i potpuno originalno.

Dobar savjet, kao i uvijek, zlata vrijedi – Što najbolje prolazi?

U principu, najviše prolazi eklektika. To je taj mix stilova gdje nekako dobivamo tu toplinu doma i taj osjećaj da nismo toliko daleko od kuće ma gdje bili. I onda nakon toga ide taj, već godinama, apsolutni hit, shabby stil i taj mediteranski osjećaj u prostoru, to najbolje prolazi. Skupi i jeftini namještaj ima svoje prednosti i mane. Skuplji je često, nije uvijek, ali je često kvalitetniji. Jeftiniji ustvari jako kratko traje pa ćete vjerojatno puno prije promijeniti taj namještaj. Mada, moramo imati na umu da se u apartmanima namještaj jako brzo oštećuje pa predlažem zlatnu sredinu, kaže Mirjana Mikulec.

Gosti traže kvalitetan smještaj po prihvatljivoj cijeni. Mirjana – na što posebno moramo paziti?

Najvažnije je održavanje apartmana. Treba birati perivu boju za zidove, podove koji se lako održavaju, recimo keramičke pločice s minimalnim fugama jer te fuge s vremenom izgledaju jako loše ako su velike i pogotovo ako su svijetle. Pokušajte koristiti sklopive stolice koje se po potrebi uvijek mogu maknuti, tkanine koje su perive tj. mogu se skinuti i oprati. Namještaj bi trebao biti otporan na ogrebotine, recimo iveral je obično otporniji od drugih ploha. Također, treba paziti na dobru rasvjetu ali održavanje je najvažnija stvar, zaključila je Mirjana Mikulec.

Možda u svojem domu možemo tolerirati mrvice prašine, no u ovakvom stanu to nije dozvoljeno. Zapamtite ono najvažnije – ne prodajemo namještaj već doživljaj! Možda će upravo vaš osmijeh biti razlog zbog kojeg će vam se gost vratiti!

Više o kategorizaciji apartmana i njihovom oglašavanju doznajte ovdje!