Mladi izlažu u klubu Zona: Mihaela Erceg crtala je ilustracije 366 dana

0
Foto: PR; Klub Zona

U utorak, 5. listopada, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova dvotjedna izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Nagrađivana autorica Mihaela Erceg predstavit će odabrane radove iz projekta #366aroundthesun (366 oko Sunca) koje je svakodnevno crtala tijekom 2020. godine.

Mihaela izlaže dio ilustratorskog dnevnika koji se sastoji od 366 crno-bijelih crteža u kombiniranoj tehnici. Izrazito humorističnim, ponekad autoironičnim crtežima progovara o socijalnoj nepravdi, ljubavnim dramama, politici, pobuni, poremećajima, osnovnim životnim potrebama, planovima i dokolici. U obradu tema ponekad uključuje događaje i likove iz povijesti i religije, ali i trendove i tehnologije iz sadašnjosti, objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Mihaela je 2019. diplomirala Animirani film na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Završnim filmom „Taksimetar i osrednje psihoze“ dobila je priznanje na Međunarodnom danu animacije u Zagrebu za inovativnost u dizajnu, stil i humor. Njen drugi film „Od jutra do sutra“ bio je prikazan na Canlandıranlar Film Festivalu. Godine 2020. počinje objavljivati dnevnu strip rubriku „Na Dobro Van Doša“, a 2021. izdaje kalendar „Di si bija ’21?“. Dobitnica je Nagrade za najbolju Hrvatsku karikaturisticu Jutarnjeg lista 2019. godine te druge nagrade za najbolji scenarij na Balkanskoj smotri mladih strip autora 2018. godine. Autorica je niza publikacija te je ilustrirala četiri knjige. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te više samostalnih izložbi.

 

Klub Zona u listopadu: Pletenje, igre, izložbe i bilje

Nakon otvaranja sezone u rujnu, u Klubu Zona se u listopadu mladima nudi još više prilika za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Drugi listopadski vikend rezerviran je za izlet i Radionicu ljekovitog bilja, a za hit jeseni sigurno konkurira i Radionica pletenja. Biciklopopravljaonica se ponovno održava prvom srijedom u mjesecu. U listopadu će se i prvi put zaigrati Adventures in Berlin, igra inspirirana escape room igrama. Otvaraju se i dvije nove izložbe autora mlađe generacije – nagrađivane autorice Mihaela Erceg i akademskog slikara Antona Davidovića. Nastavljaju se i Književne čajanke ponedjeljkom, Večeri modernih društvenih igara subotom te Šahovska popodneva svako druge subote

 

Sudjelovanje na svim događanjima je i dalje u potpunosti besplatno, ali je za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net gdje je dostupno i više informacija o događanjima.