Mornar BS-POŠK i Jadran-Primorje EB za polufinale prvenstva Hrvatske

0
Foto: Radio Dalmacija

Uzvratne utakmice četvrtfinala prvenstva Hrvatske u vaterpolu donose dvostruki program na mali bazen u Poljudu. U 19.30 Mornar BS brani 7 golova prednosti protiv POŠK-a, a Jadran u 21 sat traži pobjedu protiv Primorja EB.

Nakon subotnjih 13:6, prolaz u polufinale gdje čeka Jug Croatia osiguranje za Mornar BS bi trebao biti stvar rutine.

Imamo veliku prednost, većinu posla smo napravili u toj prvoj utakmici, ali i uzvratu moramo pristupiti na pravi način. Vjerujem u moju momčad da može ponoviti onakvu igru, ako tako bude nema nikakve sumnje da je Mornar BS polufinalist. Osnovni cilj je proći u polufinale, ali naravno da je uvijek gušt pobijediti POŠK, kao vjerujem i njima pobijediti nas. Pa neka pobijedi bolji, ali neka Mornar BS prođe u polufinale, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

Učinit ćemo sve da popravimo dojam. U subotu smo odigrali najlošiju utakmicu ove sezone. Momci imaju želju da odigraju kako treba. Naše šanse za plasman u polufinale su svedene na minimum, ali možemo odigrati solidnu utakmicu i pokušati barem pobijediti ako već ne budemo u prilici nadoknaditi minus sedam, konstatirao je trener POŠK-a Damir Polić.

Jadran je u Rijeci razočarao, ali je ipak izvukao 10:10 i veliki je favorit u Splitu protiv Primorja EB.

Vjerujemo u pobjedu i nadam se da ćemo je ostvariti. Utakmica u Rijeci nam je opomena, nismo odigrali na svom nivou. Promašili smo dosta zicera i primili puno laganih golova. Vjerujem da ćemo u Poljudu to popraviti, prvenstveno angažmanom u obrani s više agresivnosti prelomiti utakmicu u našu korist, rekao nam je trener Jadrana Ivan Asić.

Ako prođe Primorje EB, Jadran u polufinalu ide na zagrebačku Mladost.