Mornar u polufinalu!

0
Foto: vkmornar-brodospas.hr

Vaterpolisti Mornar Brodospasa igrat će drugu godinu zaredom u polufinalu Eurokupa. U rumunjskoj Oradei izgubili su s 9:13 (2:4, 3:3, 2:3, 2:3) i tako sačuvali +5 iz prve utakmice.

Kad je 11. studenog u Poljudu Mornar BS slavio s 14:9, činilo se da su vrata polufinala širom otvorena. No, baš kao i prošle godine u Savoni, i u Oradei su mornari strepili do posljednje sekunde. Petnaest sati vožnje autobusom i neugodna spoznaja da je delegat utakmice Niculae Firoiu, inače njemački državljanin, rođen u – Bukureštu i po nacionalnosti Rumunj, bilo je tek predigra onog što je hrvatsku momčad čekalo u bazenu “Ioan Alexandrescu”. Grk Achladiotis i Turčin Toygarli dosudili su čak 38 isključenja i dali crvene kartone praktički cijeloj klupi Mornara BS (trener Vrdoljak, pomoćni trener Mihaljević i trener vratara Kliškinjić). U takvim okolnostima, Oradea je povela s 13:7 i bila nadomak polufinala. Mornari se nisu predali, s dva pogotka stigli su do povoljnog ishoda, a mladi je vratar Marin Šparada u posljednjim sekundama cementirao prolaz velikom obranom u situaciji kad se Mornar BS branio s dva igrača manje.

Imenjaci Antun Goreta i Ante Visković dali su po 3 gola, Marino Čagalj, Maroje Gluhaić i Rino Burić po 1. Ostali susreti: Sintez Kazan-Marseille 10:9 (ukupno 20:18), Brescia-Kinef Kiriši 15:6 (26:11), Hannover-Szeged 13:8 (16:17). Polufinalne utakmice na rasporedu su 3. i 10. veljače 2016.