Može li Hajduk zaustaviti zahuktalu Lokomotivu?

0
Foto: hajduk.hr

Tri dana nakon što je golom Karla Letice u 96. minuti svladao Istru, Hajduk na stadionu Zagreba u 17.30 igra polufinale Hrvatskoga nogometnog kupa protiv Lokomotive koja je na krilima prve pobjede nad Dinamom.

Napravili smo maksimalnu pripremu za utakmicu protiv Lokomotive. Vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo igrati dobar nogomet i ostvariti sve preduvjete da mi budemo ti koji ćemo pobijediti i ući u finale Kupa. Utakmica nam je jako važna, ali otkad sam došao u Hajduk skoro je svaka utakmica bila utakmica sezone. Ponavljam, ova je izuzetno bitna, tako smo je pripremali i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu, rekao je trener Hajduka Željko Kopić.

Ovo je Kup, natjecanje sa svim svojim specifičnostima. Jedanaesterce vježbamo na svakom treningu koji uključuje ofanzivne prekide. Radili smo i s taktičkog i s psihološkog aspekta da budemo pripremljeni za bilo koju situaciju unutar utakmice. Lokomotiva ima u svojim redovima profil igrača koji mogu, ovisno o protivniku i taktičkom dogovoru, mogu igrati kroz kvalitetan posjed i nastojati dominirati, a isto tako preko brzih krilnih igrača odgovara im i defanzivnija varijanta pa pokušaj tranzicija. Vidjet ćemo na što će se odlučiti moj kolega i vršnjak Goran Tomić, čiji rad izuzetno cijenim. A mi moramo biti spremni na sve i što bolje se adaptirati i na protivnika i na teren za koji ne znamo u kakvom će stanju biti. Sam kontekst utakmice zahtijeva najvišu moguću razinu koncentracije i taktičke discipline, od prve sekunde svaki pojedinac mora biti na najvišoj mogućoj razini, a isto tako i momčad, zaključio je Kopić.