Može li Split popiti Cedevitu?

0
Foto: Ivica Čavka / KK Split

Cedevita i Split u 17.30 u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova igraju derbi 13. kola HT Premijer lige košarkaša. Split u utakmicu ulazi s 3.,a Cedevita s 4. mjesta.

Cedevita je u 2. kolu 14. listopada slavila u Splitu s uvjerljivih 77:61. Od tada se sastav Cedevite značajno promijenio. Prvak Hrvatske s jednom momčadi igra ABA ligu i Eurokup, a s drugom domaće prvenstvo. Nakon slabog starta, većina tadašnje druge momčadi preselila je u prvu. A Cedevita je sinoć nanijela prvi poraz Crvenoj zvezdi u 17 kola ABA lige, 84:68.

U domaćem prvenstvu Cibona ima omjer 11-2 nakon što je slavila u Šibeniku s 86:72. Zadar ima omjer 10-3, Split 9-3, Cedevita 7-5, a Zabok i Hermes Analitica 7-6. Vrijednosnice Osijek imaju 6-7, Gorica, Šibenik i Alkar 5-8, Adria Oil Škrljevo 4-9, a Bosco 1-12.

Nakon dosta dobre utakmice s MZT-om, nemamo puno vremena za žaljenje za tom pobjedom. Čeka nas Cedevita koja još uvijek igra na tri fronta. Sigurno nije ni njima jednostavno, ali imaju širinu kojom pokrivaju nedostatak igrača iz prve ekipe. Obnovili su roster dolaskom Vladovića koji im je donio značajno pojačanje u igri ispod koša. Vratio se mladi Popić, a sigurno će im se pridružiti i netko iz prve ekipe. Čeka nas težak posao, kao ni s jednim protivnikom do sada. Nećemo se previše obazirati koga ima, koga nema. Ne fali nam nitko, imamo to što imamo. Uz ispravke nekih grešaka koje smo imali na zadnjoj utakmici možemo parirati Cedeviti, rekao je trener Splita Vladimir Anzulović.

Vrlo važan će biti energetski dio. To je mlada, agresivna ekipa i ako ne odgovorimo na njihovu agresiju bit ćemo u problemima. Važna će biti i mentalna svježina kao i fizička. Teško se vratiti nakon utakmice u kojoj smo imali pobjedu u svojim rukama. To će nam biti glavni zadatak, da probamo osposobiti igrače prije svega psihički. Ali nije nam prvi put da smo u toj situaciji. Nadam se da ćemo se uspjeti izvući. Igrači se bore, ne mogu im ništa zamjeriti. Da imamo malo više koncentracije, sigurno bi imali i koju pobjedu više, dodao je Anzulović.

Dobro stojimo u hrvatskom prvenstvu. Imamo i solidan raspored, međutim nismo sastavljeni tako da možemo gledati u daleku budućnost. Idemo utakmicu po utakmicu, daj Bože da ostanemo zdravi. O krajnjem plasmanu ćemo razmišljati kad dođe vrijeme za to. Daleko je i dvoboj s Cedevitom u Kupu Krešimir Ćosić. Prvo moramo pobijediti Goricu od koje smo već izgubili ove sezone. Nećemo se lagati, mi jesmo favoriti u toj utakmici, ali daleko je još eventualni susret s Cedevitom u polufinalu, zaključio je Anzulović.