Muškarac poginuo u Murvici kod Zadra

0
Foto: zadarska-policija.gov.hr

Teška prometna nesreća dogodila se sinoć na Jadranskoj magistrali u Murvici pokraj Zadra. 

U sudaru dva automobila i dva motocikla, poginuo je muškarac dok su dvije osobe s teškim tjelesnim ozljedama prevezene u zadarsku bolnicu. Nesreća se dogodila iza 21 sat, a Jadranska magistrala na tom dijelu više od šest sati je bila zatvorena za promet zbog očevida.

O nesreći se oglasila i policija. NJihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

Oko 21.10 sati na DC-08 između mjesta Murvica Gornja i Murvica Donja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 52-godišnji hrvatski državljanin.

Postoji osnovana sumnja se da je do nesreće došlo kada je 52- godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka, vozio iz smjera Posedarja u smjeru Zadra te započeo radnju pretjecanja osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak, uslijed čega na lijevoj prometnoj traci, namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udara u prednji dio osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, a koji se kretao istom dionicom.

Nakon udara, osobni automobil zadarskih oznaka nastavlja nekontrolirano kretanje u smjeru Posedarja, te se zaustavlja van kolnika, dok se vozač motocikla odvaja od istog i pada van kolnika. Prilikom udara, dijelovi motocikla i osobnog automobila su oštetili osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka i drugi motocikl zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnjak, a koji se kretao iza 52-godišnjeg vozača motocikla, uslijed čega je 19-godišnjak, zajedno s motociklom sletio van kolnika, odvojio se od motocikla te se zaustavio u niskom raslinju.

U prometnoj nesreći, vozač motocikla, 52-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće, dok su 28-godišnji vozač osobnog automobila i 19-godišnji vozač motocikla, kolima HMP prevezeni u Opću bolnicu Zadar gdje su im konstatirane teške tjelesne ozlijede.

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. U vremenu od 21.25 do 03.25 sati navedena dionica DC-08 bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao alternativnim pravcem.

Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće.