Mužinić: Bio bih zadovoljan s 1:1

0

Najveći derbi hrvatskog nogometa ili sporta uopće između Dinama i Hajduka igra u 15.00 sati na Maksimiru.

Nakon 18. odigranih kola Dinamo na drugom mjestu ima tek bod više od trećeplasiranog Hajduka a tome se uoči početka sezone malo tko mogao nadati. Rijeka s utakmicom više drži prvo mjesto s tri boda prednosti u odnosu na branitelje nalova te četiri u odnosu na splitske bijele.

Utakmicu nam je najavio svakako najborbeniji ali i jedan od najomiljenijih igrača Hajduka u povijesti Dražen Mužinića Frfa.
-U derbiju nema favorita. Dinamo je u prednosti zbog domaćeg terena, iskustva ali i šireg izbora igrača. Hajdukova prednost je mladost i neopterećenost rezultatom. Modri imaju imperativ pobjede jer zaostaju za Rijekom a kažem Hajduk je neopterećen i mislim da baš zbog toga može iznenaditi Dinamo. Ključ će biti dobiti borbu u sredini terena, kaže Mužinić.

Rezultati Hajduka ove sezone su jako dobri ali Mužinića posebno veseli nešto drugo.
-Mene više veseli što pojedini mladi igrači napreduju. Rezultati će doći s vremenom i to uopće nije upitno. Najbitniji je razvoj mladih igrača i njihov napredak.

Legendarnog šjor Frfu upitali smo za prognozu rezultata.
-Ja bih bio zadovoljan s rezulatom 1:1, zaključio je Mužinić.

Dakle, Dinamo – Hajduk u 15 sati. U prethodna dva susreta ove sezone nije bilo pobjednika, na Maksimiru 1:1 (strijelci Soudani i Caktaš) a na Poljudu 0:0. Henriquez je promašio penal u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Dinama ali svi pamte katastrofalno suuđnje Brune Marića.