Na gliseru koji je planuo u Milni bila je četveročlana francuska obitelj: ozlijeđene su majka i kćer

0

O pomorskoj nesreći koja se dogodila danas u Milni oglasilo se i Ministarstvo mora, prometa i infrasktrukture.
Navode kako su službenici Lučke kapetanije Split izvijestili njih i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o poduzetim aktivnostima.

– Iz Lučke ispostave Milna dežurni služenici u 12.10 h dojavili su prema LK Split o nesreći, odnosno, požaru na brodici, na kojoj je u trenutku izbijanja požara boravila četveročlana obitelj, (otac majka i dvije kćeri), od kojih su ozljede zadobile majka (rođena 1970. godine) i kćer (rođena 2004. godine), dok otac i druga kći u nesreći nisu ozljeđeni. Svi su državljani Republike Francuske – navode iz Ministarstva.

Dodaju kako je požar na brodici dužine 5,7 metara, hrvatske zastave opremljena vanbrodskim pogonskim strojem porivne snage od 165 kW, izbio u trenutku pokretanja porivnog stroja, odmah po dovršetku postupka ukrcaja goriva u brodski spremnik, na poziciji lučke stanice za punjenje goriva u Milni.

– Ozlijeđene majka i kći odmah su prevezene u Hitni medicinski prijem Doma zdravlja u Supetru, a požar na brodici u kratkom vremenu ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Milna- ističu u Ministarstvu.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a službenici Lučke ispostave Milna nastavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.