Na Klisu se radi punom parom

0
Foto: yuotube.com

Ulaganje u izgradnju osnovne infrastrukture predstavlja temelj razvoja svake zajednice, bilo da je riječ o razvoju turizma, poduzetništva ili pak poljoprivrede. Tim su se vodili i u općini Klis gdje je danas svečano označen početak radova izgradnje kanalizacije, plinovoda i rekonstrukcije ceste do centra mjesta.

Načelnik Općine Klis Jakov Vetma u pratnji direktora ustanove EKO Kaštelanski zaljev Danijela Kukoča i predstavnika EVN-a Hrvatske Zlatka Budrovčana, simbolično su označili početak izgradnje kanalizacijske linije, što je prva faza ukupnog projekta izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže za cijelu Općinu Klis, čija ukupna vrijednost iznosi 40 mil. kuna. Drugi dio radova na Klisu, naglasio je načelnik Vetma, odnosi se na rekonstrukciju vodovoda Klis Kosa i izgradnju vodovoda za dva manja naselja, te na kraju kompletnu sanaciju i rekonstrukciju cesta kroz koje su provučene instalacije.

Klišani će uskoro imati priliku i priključenja na plinsku mrežu, naglasio je predstavnik tvrtke EVN Zlatko Budrovčan koji je naglasio kako je iskazan veliki interes s tog područja za korištenjem tog energenta.