Na Mediteranskom festivalu knjige preko 10 tisuća naslova

0
Foto: pixabay.com

Od 8. do 12. svibnja Split postaje središte knjiga. Preko 100 hrvatskih nakladnika i 10 tisuća naslova naći će se na najvećem dalmatinskom sjamu i festivalu knjige koji se po treći put održava u Splitu.

Mediteranski festival knjige ove godine ima 65 programskih aktivnosti. To su   promocije najnovijih hitova u domaćem književnom svijetu, panel rasprave o aktualnim temama i bogat večernji kulturno-zabavni program.

.Grad Split prati i podržava manifestaciju, koja otvara i neke druge teme osim kulture, rekla je zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović- Tomaš. Festival u programu ima i lokalni dodatak, panel raspravu o Mediteranskim igrama.

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara , Slavko Kozina istaknuo je kako su si zadali cilj da početak traje 5 godina, te vjeruje da  bi MFK u budućnosti mogao postati simbolom kulturnih manifestacija u gradu.

S ciljem poticanja čitanja i razmišljanja , razvijanja kreativnosti kod djece organizatori su osmislili tridesetak radionica robotike,  maštaonice, bajkaonice … , te su pozvali   učitelje i pedagoge da rezerviraju mjesta na web stranici festivala.

Bit će tu i najprevođeniji hrvatski pjesnik Marko Pogačar, dok će svoju 102. knjigu promovirati Pavao Pavličić.

Osim većeg broja strip izdanja na štandovima, predstavit će se stripovi nastali u suradnji   Danijela Žeželja i Olje Savičević Ivančević.

Predstavit će se čitav niz kuharica, storytelling, bit će i „nogometni dan”, a svi detalji programa mogu se naći na  www.mfk.hr.