Na Praznik rada prosvjed u splitskoj Trajektnoj luci

0

Hrvatska udruga radničkih sindikata podigla je kaznenu prijavu protiv Branka Buljana jednog od suvlasnika tvrtke Trajektna luka Split.

Prijava je podnesena radi sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju zbog mogućeg pranja novca, a što je, kaže šef HURS-a Ozren Matijašević, vidljivo iz financijskih rezultata poslovanja.

Luka je davala navodno milijunske pozajmice raznim Imeks tvrtkama, a one nisu vraćene, kazao je Matijašević na konferenciji za novinare u Splitu.

Iz primjera Trajektne luke jasno je da u Hrvatskoj novac može sve. Ne vidim nikakvih opravdanih razloga za izostanak reakcije pravosuđa, inspekcije rada, Vlade i resornog ministarstva doli mogućnost da se s novcem kupuje mir da se prikriju tragovi kriminala, ustvrdio je Matijašević.

Matijašević je najavio kako će Praznik rada, 1. svibnja obilježiti prosvjedom u splitskoj Trajektnoj luci, ali neće blokirati nesmetano odvijanje trajektnog prometa. Još ćemo jednom ukazati kako se u Hrvatskoj socijalno partnerstvo i socijalni dijalog izvrgnuli ruglu, kazao je Matijašević.