Na skupštini Našeg Hajduka prihvaćeno izviješće o radu i financijski izvještaj za 2019.

0
Foto: RD

Na FESB-u je održana Skupština udruge Naš Hajduk.Za otkup dionica lani prikupljeno potrebnih 3.5 milijuna kuna. Aktivnih donatora je 2580, neaktivnih 759, a novih 795. Završeni su građevinski radovi u tematskom parku na Poljudu, rekao je voditelj projekta Za sva vrimena Tomislav Mikulić. Brojke pokazuju da je 2019. bila jako dobra, zaključio je.

Ciljevi Našeg Hajduka kao suvlasnika kluba su izrada strateških dokumenata, povećana transparentnost poslovanja, jačanje sustava unutar kluba i usklađenost sa zakonskim i drugim propisima, kazao je tajnik udruge Luka Domikulić.

U prvih 6 mjeseci 2020. prikupljeno je 2.2 milijuna kuna uz 2691 aktivnog donatora, 640 neaktivnih i 157 novih. Park je gotov, ali otvaranje će biti kada bude moguće okupljanje većeg broja ljudi. Da to bude kao na Pjaci, događaj za pamćenje, rekao je Mikulić. Kroz desetak dana ide aplikacija Ostavi trag za sva vrimena. Pripremljen je plan aktivnosti, videokampanja i personalizirani pokloni za donatore čija će imena biti u tematskom parku. Dosad je uplaćeno 13 milijuna kuna ili 36.6% za dionice tvrtke Tommy.

Uz 5 suzdržanih glasova usvojeno je izvješće o radu u 2019. bez rasprave nakon iscrpnog izlaganja Domikulića i Mikulića. Financijski izvještaj za 2019. usvojen je bez rasprave jednoglasno.

Razriješen je Željko Mamić (6 protiv, 2 suzdržana, 286 za), a novi predsjednik Torcide Ante Bakalić imenovan za novog člana Upravnog odbora Udruge Naš Hajduk (3 protiv, 14 suzdržanih i 269 za)

Od prvog dana sam aktivan u udruzi. Sve više vjerujem u ovaj projekt. I dalje ćemo napredovati. Bitna je poveznica Torcide i Našeg Hajduka. Mi smo jedno tijelo, imamo iste ciljeve, rekao je diplomirani ekonomist iz Igrana Ante Bakalić. Pozdravljen je aplauzom čime je Skupština nakon sat i 15 minuta privedena kraju. Nakon pauze članovi Udruge Naš Hajduk ostali su na uobičajenoj ćakuli zatvorenoj za javnost.