Na Sveučilištu u Splitu do danas 21 osoba pozitivna na COVID-19

0
Foto: unist.hr

Na Sveučilištu u Splitu do danas je 21 osoba pozitivna na COVID-19, od čega je 17 studenata Medicine na engleskom jeziku, dok ih je 4 na ostalim sastavnicama. U samoizolaciji su i njihovi bliski kontakti, a nastava na studiju Medicine na engleskom jeziku se i dalje odvija na daljinu i to za sve godine studija, priopćili su sa Sveučilišta u Splitu.

Zahvaljujući dobroj koordinaciji i suradnji Sveučilišta u Splitu, odnosno Centra za epidemiju COVID-19, Medicinskog fakulteta, Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, svi dionici su upoznati sa svim i situacija je pod nadzorom te nastavni procesi na Sveučilištu u Splitu nisu ometeni i odvijaju se predviđenom dinamikom.

Sveučilište u Splitu poduzima dodatne napore kako bi se suzbila aktualna epidemija, pa je tako u okviru Centra za epidemiju COVID-19 svim studentima i zaposlenicima na raspolaganju broj telefona 099/COVID19 odnosno 099/2684319, na kojem se mogu dobiti sve relevantne informacije vezano uz ovu bolest.

Također, u suradnji Sveučilišta u Splitu, Studentskog centra i Studentskog zbora, onim studentima koji nemaju za pomoć nekog bliskog, omogućiti će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština.

Apeliramo još jednom na sve studente i zaposlenike Sveučilišta da se odgovorno ponašaju i da se epidemioloških mjera pridržavaju kako u prostorijama fakulteta tako i u svoje slobodno vrijeme, priopćili su sa Sveučilišta u Splitu.