Na tematskoj sjednici GV Opara očekuje konstruktivnu raspravu radi bolje zaštite Marjana u budućnosti

0
Foto: marjan-parksuma.hr

Tematska sjednica Gradskog vijeća Splita o o suzbijanju potkornjaka u Park šumi Marjan održat će se 22. veljače u 11 sati. Nanjoj će izlagati stručnjaci s područja šumarstva: dr. sc. Milan Pernek, predstojnik Zavoda za zaštitu šuma i lovno gospodarenje Hrvatskog šumarskog instituta, doc.dr.sc. Ivica Tikvić, Zavod za uzgajanje šuma, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Milan Arvay, ovlašteni inženjer i sudski vještak za šumarstvo.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je kao izlagatelje predložio i Damira Grubšića, ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan, prof. dr. sc. Mirka Ruščića, predsjednika Upravnog vijeća JUPŠ Marjan te Nenada Ružića, koordinatora na lokaciji Park šume Marjan.

Predsjedniku Gradskog vijeća gradonačelnik je predložio da sjednici nazoče predstavnik Hrvatskih šuma Ivan Melvan, voditelj Uprave šuma podružnica Split i članovi Povjerenstva za Marjan.

Na žalost puno vremena je izgubljeno i sada se borimo kako znamo i umijemo. Ipak, očekujem konstruktivnu raspravu koja treba dovesti do bolje zaštite Marjana u budućnosti, poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.