Nacional Zagreb prejak za Vrgorac

0
Foto: Radio Dalmacija

U drugom četvrtfinalnom dvoboju završnog turnira Hrvatskoga malonogometnog kupa u Makarskoj, hrvatski prvak Nacional Zagreb nadigrao je Vrgorac s 4:1 (4:1).

Pokušao je Mladen Perica Štrla iznenaditi Nacional s petim igračem u polju, bez vratara, od prve minute. Već u trećoj je Nacional stekao ključnu prednost. Kapetan Vrgorca Duško Martinac pokušao je blokirati udarac Čujeca, lopta ga je pogodila u ruku, a splitski sudac Vedran Babić pokazao je Martincu crveni karton i svirao kazneni udarac koji je Tihomir Novak pretvorio u vodstvo. Kapetan Nacionala je samo četrdesetak sekundi kasnije svojim drugim golom odveo utakmicu u mirne vode za svoju momčad, tim više što Štrla više nije mogao računati na svog najboljeg pojedinca Martinca. Igra bez vratara osvetila se Vrgorcu u 9. minuti kad je sa svoje polovice igrališta Čujec naciljao prazna vrata za 3:0.

U 15. je Šestić u kaznenom prostoru srušio Subotića, a drugi sudac, Andrej Topić, odlučio se za žuti karton, što je izazvalo nove prosvjede Vrgorčana. Subotić je sam izveo šesterac i smanjio na 3:1. Nacional je pet i pol minuta prije poluvremena iskoristio bonus od 5 akumuliranih prekršaja. Minutu i 12 prije isteka prvih 20 minuta Subotić je povukao za dres Jelovčića pred kaznenim prostorom i zaslužio žuti karton. Novak je pucao, vratar Herceg odbio, lopta je u visokom luku padala pred gol, a Postružin ju je s crte gurnuo u mrežu za 4:1. U sljedećoj akciji Gašpar je promiješao obranu Nacionala i zavaljao vratara Carlosa, kojeg nakon povratne lopte Kraljević ni iz dva pokušaja nije uspio svladati. Pokušavao je Vrgorac do kraja učiniti utakmicu zanimljivijom, ali nije uspio, baš kao ni Nacional u svojim nastojanjima da postigne još poneki pogodak.