Nada nadigrala Zagreb, sudile tri djevojke!

0
Foto: H. Čizmić / RK Nada

Nada je na Starom placu u 8. kolu Hrvatske lige ragbijaša nadigrala Zagreb s 50:5. Prvi put su u Hrvatskoj ragbijašima pravdu dijelile tri djevojke.

Unatoč dosta izmjenjenom sastavu, Nada je upisala je sigurnu i uvjerljivu pobjedu nad mladom i ambicioznom momčadi Zagreba. Već nakon 16 minuta igre domaći su ragbijaši stekli su prednost 19:0 zgodicima Vlajčevića, Ondinija i Miljka. Prva dva zgoditka uspješno je u dodatne poene pretvorio Rosso. Mlada momčad Zagreba došla je potom do daha, pokazala kvalitetan rad novozelandskog stručnjaka Garya Braida i sredinom prvog poluvremena preko Reškovića postigla počasni zgoditak.

Do kraja poluvremena vodila se ravnopravna bitka, da bi u nastavku došla do izražaja bolja fizička spremnost igrača Nade, kao i veća širina igračkog kadra i iznad svega kvaliteta. Marijančević je položio jednom, Popović dva puta, a u završnih 10 minuta još i Perić i Markić uz nova tri Rossova pretvaranja za konačnih 50:5.

Dvoboj Nade i Zagreba ući će u povijest hrvatskog ragbija. Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama prvi put u povijesti hrvatskog ragbija sva tri suca na utakmici seniorskog Prvenstva Hrvatske bile su djevojke: Petra Drušković, Margarita Mratović i Frančeska Pleština.

Nada se okreće derbiju u Zagrebu protiv Mladosti sljedeće subote u kojem će tražiti potvrdu prve pozicije pred doigravanje koje će se odigrati na proljeće.