Nada osvojila Split 7’s

0
Foto: Radio Dalmacija

Ženska ekipa ragbi kluba Nada s četiri je uvjerljive pobjede premoćno trijumfirala na petom izdanju međunarodnog turnira Split 7’s.

U skupini A su Zagreb i Gladijatori iz Dervente odigrali 10:10, da bi Nada nadigrala Gladijatore s 34:0, a Zagreb s 38:0. I jednima i drugima su Splićanke dale po 6 zgoditaka, ali je nešto uspješnijim pretvaranjima protiv Zagreba Nada gurnula cure iz Dervente u polufinale.

U skupini B je Crna Gora pobijedila Sinj za jedan zgoditak, s 15:10. Sinj je potom svladao Olimpiju s 15:7, dok su Crnogorke bile bolje od Slovenki s 15:5.

U polufinalu nije bilo dvojbi oko pobjednika: Nada-Sinj 35:0, Crna Gora-Gladijatori 25:0. Olimpija je za 5. mjesto pobijedila Zagreb, Sinj za 3. mjesto Gladijatore. Nada je kvotu od 6-7 zgoditaka ispunila i u finalu – Crna Gora je nadigrana s 35:0.

Pobjednice su nastupile u sljedećem sastavu: Dubravka Kovač, Frančeska Pleština, Tihana Žaja, Vedrana Alajbeg, Maja Gajica, Sara Buratović, Antonija Šećer, Tina Nedeljković, Sara Bebić, Anamarija Cikojević, Ljiljana Bagarić i Ela Kovačić. Uz djevojke su bili trener Nikola Denić, fizioterapeut Milan Miki Stamenov i team manager Ivana Momčinović.

Treće mjesto nadmašilo je naša očekivanja, s obzirom da nam je ovo bio prvi nastup. pokazale smo dobru igru, dostojnu trećeg mjesta. Nadamo se da ćemo sljedeće godine načiniti i korak više, rekla nam je Sinjanka Marijana Jukić Bračulj. Ima nas dosta, radi se, napredak se vidi, nadam se da će nam se još cura priključiti, dodala je.

Antonija Šećer odigrala je sjajan turnir, što je začinila s tri zgoditka u finalu protiv Crne Gore. Šećer na početku, Šećer i na kraju. Drago mi je što sam igrala. Dugo nisam bila na terenu i morala sam to nekako nadoknaditi. Sve su cure dale sve od sebe, dugo smo se pripremali za ovaj turnir što se vidjelo u svim utakmicama. Napredak je bio vidljiv i kod drugih ekipa, posebno Sinja s kojim se često sastajemo. Dogodine se nadam još kvalitetnijem turniru i većem broju ekipa, kazala nam je Šećer.

Trener Nikola Denić priznao nam je da mu je pobjednički pokal jedan od ljepših rođendanskih poklona. Sretan sam što je jedan lijep ragbi dan ovako završio. Po rezultatu bi netko mogao pomisliti da protivnice nisu bile kvalitetne. Naprotiv, radi se o dobrim ekipama, ali smo se pripremali dugo i kvalitetno i ovo je za mene očekivan rezultat nakon tri mjeseca kvalitetnih priprema, izjavio je Denić za Radio Dalmaciju.

Pobjednički pokal podigla je kapetanica Nade Frančeska Pleština. Jako sam zadovoljna, pogotovo s novim curama. Najveće mi je zadovoljstvo kad vidim koliko su napredovale u samo godinu dana. Najveći je problem što su rijetke prilike za nastup, pa se stvori neka panika jer imamo samo jedan dan na Starom placu za pokazati sve što znamo. Drago mi je da smo bile dobre, koncentrirane i opuštene, što nam je i donijelo trijumf. Nije bilo ozljeda, znači da se dobro i kvalitetno radi. Sad se veselimo turnirima u Milanu i Zagrebu, pripremama reprezentacije i nastavku sezone, zaključila je Frančeska u razgovoru za Radio Dalmaciju.

Poslušajte cijeli prilog emitiran u Štoperici Radio Dalmacije.