Nada slavi 10 godina ženske ragbi ekipe

0

Ragbi klub Nada pokrenuo je 23. rujna 2008. žensku ekipu. Deseta obljetnica proslavit će se u subotu na Starom placu touch turnirom i prigodnom feštom.

Stvarno je brzo prošlo ovih deset godina. Naročito ova deseta, u kojoj smo se pripremali za feštu. Došla nam je iz Amerike i kapetanica hrvatske ženske reprezentacije Antea Dedić. Fešta počinje u 14 sati kada ćemo navijati za naše seniore u derbiju Nada-Mladost. Oko 16 sati će se obaviti ždrijeb touch turnira, na koji smo pozvali sve naše bivše igračice, ali i protivnice. Doći će nam 6-7 cura iz Slovenije, par cura iz Hercega i još puno ljudi koji su vezani uz ovih naših prvih deset godina. Kasnije imamo malo govorancije, večericu i druženje u prostorijama tombole uz DJ-a. Treće poluvrijeme mora biti najbolje od svega, izjavila je za Radio Dalmaciju kapetanica Nade Frančeska Pleština.

Sezona je počela odlično. U Ljubljani smo na turniru Regionalne lige bile druge među osam ekipa, ali najbolje u poretku Regionalne lige. U finalu smo izgubili od cura iz Austrije, Piraten Donau Wien, koje su nastupile izvan konkurencije. Dobile smo ih u skupini s 22:10, ali smo u finalu imale problema s nekim ozljedama, pa smo izgubile za jedan zgoditak, 21:26. Odigrale smo pet utakmica u istom danu, za prvi turnir sezone sjajno. Nekim su curama te utakmice bile i prvi treninzi jer preko ljeta zarađuju, pa nam je i to bio hendikep. Neke mlađe cure posudile smo Derventi i Sofiji jer im je falilo igračica, pa su se stvarno naigrale. Radimo na tome da ostanemo na vrhu, animiramo mlađe cure i nadamo se da ćemo oformiti juniorsku ekipu. I u Makarskoj se radi na tome, nadam se da će uskoro još više cura uživati u čarima ragbija. Pozivam sve cure da nam se priključe, sigurno će im se svidjeti i sama igra, a još više druženje i osjećaj zajedništva, to je nešto najljepše u ovom klubu, zaključila je Pleština.