Nada u Sisku želi oba trofeja

0
Foto: H. Čizmić/ RK Nada

Sisak je domaćin drugog turnira prvenstva Hrvatske u ragbiju za žene, te završnog turnira muškaraca u ragbiju 7. Nada se nada da će oba trofeja donijeti u Split.

Ragbijaška klupska sezona po običaju završava državnim prvenstvom u “sedmici”, koja će ove godine prvi put biti i na Olimpijskim igrama. Kako je ove godine red da se završnica igra u regiji Sjever, za domaćina je odabran Sisak. Igrat će se u subotu 18. lipnja od 14 sati, a natjecanje će imati i humanitarni karakter. Ragbi klub Sisak uključio se, naime, u akciju prikupljanja novčane pomoći za uređenje prve sobe za terapiju senzorne integracije u Sisačko-moslavačkoj županiji – Sobu čuda. Uz cjelodnevni program, isplanirano je i druženje s članovima Udruge osoba s invaliditetom Mala kuća.

U muškoj seniorskoj konkurenciji na završni turnir se nakon regionalnih kvalifikacija igranih u Dubrovniku i Zagrebu plasiralo 6 momčadi: Invictus (Dubrovnik), Nada (Split) i Sinj iz regije Jug, te Mladost (Zagreb), Novi Zagreb i Rudeš (Zagreb) iz regije Sjever. Dubrovčani su, kao i Novi Zagreb, prvi put u završnici, na kojoj pak prvi put ne sudjeluju Makarska rivijera i Zagreb. Još jedan debitant, Rudeš, otkazao je nastup u Sisku. Prema rezultatima kvalifikacijskih turnira, najuvjerljivije su bile momčadi Mladosti i Nade, koja brani prošlogodišnji naslov. Njihov je izravni dvoboj već u 2. kolu, u 14.40.

Na teren će istrčati ženske ekipe Mladosti i Nade, dok Sinj i Zagreb-Lavice nakon nastupa u Splitu neće doći u Sisak. Prvi turnir ženskog prvenstva Hrvatske odigran je prije dva tjedna u Splitu. Nada je slavila s tijesnih 14:12 protiv Mladosti, koju je u uvodnom dijelu natjecanja pobijedila s 14:0. Borba za naslov bit će izjednačena jer je ekipa Mladosti u Splitu pokazala da može parirati Nadi, pa je u finalu čak vodila s 12:0. Nada je, pak, ohrabrena osvajanjem međunarodnih turnira u Splitu i Zagrebu, prvog turnira prvenstva Hrvatske, ali i vrlo dobrim nastupom na jakom međunarodnom turniru u Milanu prošlog vikenda. Usto, Splićanke će na turniru u Sisku biti jače za Anteu Dedić, koja je doputovala iz SAD-a za vrijeme ljetnih školskih praznika. I u Sisku će se Nada i Mladost susresti dva puta, u pauzama muškog turnira, u 16.00 te u 17.40.