Nadbiskup Barišić na susretu u Solinu: Obitelj je i dijagnoza i terapija

0
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

U Solinu je održan Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

Na svečanoj misi  okupilo se  oko 20 tisuća vjernika. Sudjelovala je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov. Na misi su bili i gotovo svi hrvatski biskupi  a predvodio ju je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Pozvao je sve dionike društva da im obitelj bude u središtu trajne pažnje i zajedničke odgovornosti:

“Obitelj je i dijagnoza i terapija hrvatskoga društva. Koja obitelj? Obitelj koja je otvorena životu i koja poštuje život. Obitelj koja i u poteškoćama pronalazi razloge za zahvalnost zbog ljepote zajedništva. Takva obitelj nosi budućnost i radost”- poručio je nadbiskup Barišić i dodao da jedino zajedništvo Hrvatsku može iščupati iz problema. istaknuo je kako je brak zajedništvo muškarca i žene te da se to nikada ne može i ne smije promijeniti.

Papa Franjo uputio je poruku i apostolski blagoslov povodom susreta hrvatskih obitelji, ohrabrujući kršćanske parove da se učvrste u vrijednostima vjere i obitelji.

Pripadnici Hrvatske vojske okupljenima u Solinu podijelili su 7 tisuća porcija besplatnog graha.