Najviše posla za vatrogasce i dalje u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji  

0

Vatrogasno operativno središte jučer je zaprimilo informacije o požarima u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 Najviše posla za vatrogasce jučer je bilo na području Šibensko-kninske županije. Požar na otvorenom prostoru na području Suknovca kod Oklaja za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 19. kolovoza 2021. u 17:21 sati i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 370 ha. U gašenju požara tijekom dana 20. kolovoza sudjelovalo je ukupno 77 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz JVP-a Knin, Drniš i Vodice, VZŽ Šibensko-kninske županije, DVIP Šibenik, DVD-a Drniš, Ružić, Promina, Sveti Juraj Kistanje, Dubravice, Ervenik i Knin te četiri zrakoplova Canadair i jedan zrakoplov Air Tractor. Požar su aktivno gasile zemaljske snage tijekom noći.

Dana 20. kolovoza u 13:11 sati ŽVOC Šibenik je zaprimio dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Pakovog Sela. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 37 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i DVD-a: Drniš, Zablaće, Promina. Unešić, Brodarica-Krapanj i Bilice te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan Air Tractor.

Požar je lokaliziran u 18:32 sati, a tijekom noći na dežurstvu su bili JVP Drniš s 6 vatrogasca i 2 vatrogasna vozila. Požar je ugašen 21. kolovoza 05:50 sati

Požar otvorenoga prostora na otoku Hvaru na lokaciji Stari Grad (Rudina), za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 18. kolovoza u 23:13 sati, je pod kontrolom vatrogasaca te se saniraju rubni dijelovi požarišta. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 80 ha.Tijekom noći na požarištu su ostale vatrogasne snage s otoka Hvara.