Napadnuti Marina Protić i Ante Tomić!

0

Pročelnica Ureda grada Splita Marina Protić lakše je ozlijeđena nakon što ju je udario 56-godišnji muškarac. U večernjim je satima napadnut i pisac Ante Tomić.

Oko 12 sati je zaprimljena dojava da je u prostorijama Grada Splita na Obali kneza Branimira fizički napadnuta djelatnica. Policijski službenici su odmah po zaprimljenoj dojavi otišli na mjesto događaja i u službene prostorije policije doveli 56-godišnjaka nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje. Utvrđena je sumnja da je počinio prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu 48-godišnjakinje. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog i doveden je nadležnom Prekršajnom sudu. Oštećenoj je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da je lakše ozlijeđena te je puštena na kućnu njegu, izjavila je za Radio Dalmaciju Ana Čepić iz splitske policije.

Novinar i pisac Ante Tomić napadnut je u večernjim satima kod Doma mladih gdje se održava Festival pričanja priča “Pričigin”. Tomića su napale dvije osobe, od kojih je jedna udarila čovjeka koji je s njim bio u društvu, dok je Tomić u ovom incidentu ostao bez svog zaštitnog znaka – šešira. Policija traga za počiniteljima.