Naš Hajduk i Tommy u nedjelju na Pjaci

0
Foto: Radio Dalmacija

Udruga Naš Hajduk potpisat će u nedjelju u 11 sati na Pjaci ugovor s tvrtkom Tommy o otkupu Hajdukovih dionica. U sljedećih deset godina Naš Hajduk će Tommyu plaćati po tri i pol milijuna kuna koje će tvrtka na ime sponzorstva proslijediti Hajduku.

Postigli smo ugovor s tvrtkom Tommy o otkupu 24.53% dionica Hajduka. U nedjelju ćemo u 11 sati na našoj Pjaci, na Narodnom trgu, kako i priliči narodnom, navijačkom klubu, klubu svojih članova, svečano potpisati ugovor. Bit će zanimljiv program, bit će lijepo i veselo pa pozivamo sve Splićane, ali i sve hrvatske državljane koji to žele da nam se pridruže. Bit će to povijesni dan za našu udrugu, sve navijače Hajduka, ali i za sam klub. Na ovaj način učvrstit ćemo model funkcioniranja kluba po principu demokratskih izbora za Nadzorni odbor. Nema povratka na staro, nema više kadroviranja po pogodnosti i pripadnosti, važna je samo stručnost. To je nešto što nas jako veseli. Zahvaljujem se i tvrtci Tommy, gospodi Mamić. Bili su vrlo korektni, pokazali su želju i dali priliku da ovaj projekt zaživi na pravi način. Više nećemo imati samo moralni, emotivni monopol nad Hajdukovim vlasništvom, sad će to biti sasvim konkretno. Tako ćemo puno bolje braniti svoje interese od kojih je prvi i osnovni – demokratski način funkcioniranja kluba. U nedjelju će biti predstavljena i prva akcija prikupljanja sredstava za otplatu dionica, najavio je na konferenciji za novinare ispod legendarne murve na Starom placu tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov.

Jako je bitno da ovaj prvi projekt koji ćemo predstaviti u nedjelju bude uspješan. Time bismo pokazali svima da je ova povijesna šansa koju smo dobili realna i izvediva. O samom projektu ćemo više detalja iznijeti u nedjelju, a nazvali smo ga “ili jesmo ili nismo”. S tom smo rečenicom sve kazali. U projektu će moći sudjelovati svi koji to žele, bez obzira na financijske mogućnosti. Pripremili smo i spot kako bismo ljudima približili o čemu se radi. Detalje ne bismo iznosili do nedjelje, pripremili smo svečani program u sklopu kojeg ćemo iznijeti sve informacije, kazao je voditelj projekta stjecanja dionica Tomislav Mikulić.

U deset godina, za dionice Hajduka u vlasništvu tvrtke Tommy (koje će odmah biti predane na upravljanje Našem Hajduku) potrebno je prikupiti točno 35.539.000 kuna. U Našem Hajduku se nadaju da će im to uspjeti i prije zadanog roka.