Nazor: Olimpiju moramo pobijediti!

0
Foto: KK Zadar facebook

Košarkaši Zadra večeras će u 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić igrati utakmicu 14. kola ABA lige s ljubljanskom Petrol Olimpijom. Uz Krku, Zadar i Olimpija su na dnu ljestvice s po četiri pobjede. Jednu više imaju Igokea, Mornar i Cibona.

Ovo je jedna od onih utakmica koje se moraju dobiti. I mi i oni smo u seriji od dva uzastopna poraza. Dijelimo to zadnje mjesto i treba napraviti korak prema gore. Sigurno očekujemo tvrdu utakmicu. Koliko će ona biti uspješna, ovisi o našem pristupu i agresivnosti. To je ključ, kao i poštivanje ritma igre koji moramo prihvatiti da dođemo do iskoraka u igri, rekao je trener Zadra Ante Nazor. Komentirao je i suspenziju Williama Magaritya koji je zaboravio prijaviti korištenje lijeka za astmu.

Najlošije stvari se događaju najboljim ljudima. Taj momak je što se tiče radne etike i ponašanja bio bez mane. To je bilo vidljivo na terenu, napravio je veliki iskorak. Bio nam je prva opcija i na poziciji 4 i na poziciji 5. To nam je veliki hendikep, nastojat ćemo svi uložiti dodatni napor da se njegov izostanak ne bi osjetio, kazao je Nazor. Referirao se i na dolazak Luke Žorića.

Priključio nam se na treningu u srijedu. Vidi se da nije bio u trenažnom procesu skoro 10 mjeseci. Nadamo se da će što prije dostići svoju sportsku formu, a tada će nam biti veliko pojačanje. Ne samo kao igrač, nego i kao persona na terenu koja nam je također potrebna. Koliko god bude mogao, otvorit ćemo mu prostor. Svim mogućim snagama ćemo nastojati anulirati hendikep koji nam se dogodio suspenzijom Magaritya, ponovio je Nazor.

Olimpija je neugodna ekipa. Prva opcija u napadu im je low-post Begića koji proživljava drugu mladost. Radi razliku, rješava situacije na low-postu, a ima i dobar šut s poludistance. Tako otvara prostor drugim igračima. Imaju dobar vanjski šut, znaju igrati i s tri igrača na perimetru. Agresivnošću i pritiskom moramo zaustaviti njihove otvorene šuteve. Koriste deset igrača, imaju veliku energiju i rotaciju. Ne očekuje nas nimalo lagan posao, dodao je Nazor.

Nisam zadovoljan organizacijom igre, ali tu ne mislim prvenstveno na igrače na poziciji 1. Oni postavljaju akcije i snose dio odgovornosti, ali ako krene akcija pa neko s drugih pozicija to prekine ishitrenim šutevima onda nije problem u organizatoru igre. Moramo dobiti kolektivnu svijest da se svi na svakoj poziciji u datom trenutku ponašamo kao organizatori. Da na taj način tražimo ritam igre i gledamo gdje je protivnička obrana tanka. Protiv Cedevite smo stizali 15 razlike, kad smo spuštali na niskog posta bilo na poziciju 5, 4 ili 3 to nam je otvorilo velike mogućnosti da se prebaci težište napada s jedne strane na drugu. Te stvari trebamo prepoznati i slijediti timsku igru, nesebično davati loptu igraču koji je u najboljoj poziciji. Tu je odgovornost na svima nama, pa i na meni kao treneru, poručio je Nazor.