Ne propustite 9. Festival sira u Drnišu!

0
Foto: facebook.com/drnis.web/

Ne propustite 9. Festival sira – Drniš 2018., koji će se održati 15. lipnja, s početkom u 17 sati, u Drnišu. Manifestaciju organizira ured HGK za područja posebne državne skrbi Kninu, uz suorganizatora Grad Drniš, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije.

Na samom događaju nastojali smo obuhvatiti sve čimbenike razvoja mljekarske i sirarske proizvodnje, od samih obiteljskih gospodarstava – proizvođača mlijeka i sira, kao i velikih prerađivača, nadležnih stručnih službi, znanstvenih institucija, ali i državne i lokalne uprave, sve s ciljem stvaranja vodeće tradicionalne manifestacije u proizvodnji sira na ovom području, a i šire – poručuju organizatori.

I ove godine, u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu provedeno je ocjenjivanje sireva, iz kojeg je vidljivo da je došlo do povećanja kvalitete sira koja je utvrđena temeljem postignutog broja bodova, prema 20-bodovnom sistemu, a u skladu s „Pravilnikom za ocjenjivanje kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda“.

Ovogodišnji 9. Festival sira, održava na staroj lokaciji, glavni gradski trg Poljana. Potvrda vrijednosti manifestacije, koja je već stekla zanimanje i poštovanje samih proizvođača sira, šire javnosti, ali i znanstvene i stručne zajednice, je ta da se devetu godinu za redom, uspješno nastavlja promoviranje prvenstveno sirarske proizvodnje, ali i drugih tradicijskih i autohtonih proizvoda. Izlaganje na Festivalu je besplatno.

Za sve posjetitelje i goste ove manifestacije organizirat će se i prigodni zabavni program.