Neurokirurga Josipa Paladina žele u Splitu

0
Foto: GoSucker.com

Nakon što zagrebačko Rebro nije produžilo ugovor uglednom neurokirurgu Josipu Paladinu pokrenuta je akcija da se on vrati u Split.

Predložio je to splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu na sjednici Županijske Skupštine Mostov vijećnik Ante Čikotić.

Kaže, Čikotić, da se Paladinove usluge više ne žele koristi iz politički razloga, a građani Splita zaslužuju dobru skrb. Župan podržava inicijativu te će tijekom dana o eventualnom dolasku Paladina u Split razgovarati s ravnateljem bolnice Ivom Jurićem koji je za sada nedostupan.

Oglasili su se i sa zagrebačkog Rebra na kojem je Paladin dobio otkaz. Priopćenje donosimo u cijelosti!

Prof.dr.sc. Josip Paladino stekao je uvjete za starosnu mirovinu 30. rujna 2015. godine. Tada je KBC Zagreb uz suglasnost Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu produžio puni kumulativni radni odnos profesoru Paladinu za godinu dana. Godine 2016. KBC Zagreb uz suglasnost Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta ponovno je produžio profesoru Josipu Paladinu puni kumulativni radni odnos na još godinu dana. Nakon isteka tog ugovora Katedra za kirurgiju Medicinskog fakulteta ne daje suglasnost za ponovno produženje kumulativnog radnog odnosa prof.dr.sc. Josipu Paladinu te profesor Paladino s navršenih 67 godina života odlazi u zasluženu mirovinu. Nakon toga ravnatelj KBC-a Zagreb sklapa s umirovljenikom profesorom Paladinom ugovor o radu na 4 sata uz mirovinu. Taj ugovor na šest mjeseci je istekao i KBC Zagreb je temeljem planova za funkcioniranje Klinike za neurokirurgiju odlučio ne produljivati taj ugovor. Iznimno cijenimo i zahvalni smo što je vrhunski stručnjak poput profesora Paladina svoj talent, profesionalne vještine i znanje stavljao na raspolaganje hrvatskim pacijentima kroz čitav svoj radni vijek. Profesor Paladino je odgojio i iza sebe u KBC-u Zagreb ostavio generaciju sjajnih neurokirurga, željnih pune stručne afirmacije koji primjenjuju ljudske i profesionalne standarde koje jednim dijelom baštine i od profesora Josipa Paladina.