Ni nakon tri dana potrage nema traga nestalom Poljaku

0

I dalje nema traga 40-godišnjem Poljaku koji je prije tri dana nestao na Biokovu u blizini vrha Sv. Ilija.

U tijeku je najveća ovogodišnja akcija traganja u kojoj sudjeluje 30 spašavatelja HGSS-a, osam bespilotnih letjelica, helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te potražni psi.

Radi se o najnepristupačnijem dijelu Biokova koji je vrlo zahtjevan a sutra bi se trebalo krenuti s velikom akcijom u koju će se uključiti svi spasioci s područja Hrvatske.

 

  • Sve raspoložive snage su na terenu.Ovo je jedna od težih akcija uvijek na tom dijelu Biokova, to je sami krš, sve je strmo, svaki metar napredovanja za spašavatelje je težak, tako da se borimo i nadamo se najboljem ishodu– izjavio je za RD pročelnik makarskog GSS-a Ante Kukavica.
  • Kazao nam je nam je da su im se javila dvojica Poljaka koji su kraj vrha Sveti Ilija susreli nestalog muškarca a on im se potužio da mu je nestalo vode:  Oni su ga uputili nizbrdo prema mjestu Bast i on je tuda krenuo, oni su to vidjeli i to je zadnja točka viđenja prije njegovog nestanka.
  • Nestali Poljak iskusan je penjač koji se bavi planinskim trčanjem te je bio dobro opremljen:

Vjerojatno je podcijenio težinu te staze iako je imao rutu kretanja, imao je i GPS na satu, imao je sve planirano, plan puta,  znao je kuda se trebao kretati ali vjerojatno se malo precijenio s vodom i tu se našao u najvećim problemima, rekao nam je Kukavica.