Nikola Mektić i Mate Pavić u finalu Wimbledona

0
Foto: hts.hr

Nikola Mektić i Mate Pavić su u finalu Wimbledona. Hrvatski je par nakon gotovo tri i pol sata igre svladao Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburya sa 7:6, 6:3, 6:7, 7:6. Protivnici će im biti 4. nositelji, Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horatio Zeballos.

Pred gotovo punim tribinama terena broj 1, s kojih je stizala bučna podrška britanskom predstavniku i njegovom partneru, ovacije je na kraju zaslužio najbolji par svijeta. Igralo se pod zatvorenim krovom.

Dvoboj prvih i šestih nositelja ispunio je očekivanja i pokazao svu atraktivnost igre parova. U prvom setu je naš par propustio tri lopte za 5:3, pa spasio dvije kod 4:4. U tie-breaku je Pavić kod 6:4 napravio dvostruku pogrešku na servisu, ali su naši realizirali treću set-loptu za 8:6. U drugom setu su kod 1:1 Ram i Salisbury propustili tri break-lopte, za što su kažnjeni u šestom gemu.

U trećem setu su jedinu break-loptu imali Ram i Salisbury pri vodstvu 2:1. Ovaj put je tie-break otišao na njihovu stranu. Salisburyev slučajno pogođeni lob okvirom reketa pao je na crtu pa su s 1:1 otišli na 5:1 za 7:2. Ništa manje dramatičan nije bio ni četvrti set, dapače. Pavić je kod 1:1 izgubio servis bez osvojenog poena, ali su naši odmah uzvratili za 2:2. U sljedećem gemu je Mektić izvukao 0-30 i jednu break-loptu. Kod 5:5 su Mektić i Pavić izvukli još dvije break-lopte. U sljedećem gemu su kod 0:30 bili dva poena od pobjede, ali su Ram i Salisbury s četiri poena zaredom osigurali još jedan tie-break.

Prvih 6 poena je otišlo sa servisom, sljedeća dva protiv. Naši nisu potvrdili vodstvo od 4:3, ali su načinili novi mini-break za 6:4. Prvu su meč-loptu Ram i Salisbury izvukli. Na drugoj je Pavić ubacio drugi servis, a Mektić zabio volej za finale najvećeg turnira na svijetu.

U drugom su polufinalu Granollers i Zeballos svladali talijansko-argentinski par Simone Bolelli/Maximo Gonzalez sa 6:4, 6:4, 7:6(3).